Ciné De Wouwer paasvakantie

Dinsdag 2 april 2024 organiseert De Wouwer weer een filmnamiddag.

Tiener met tentakels om 13.15u (6+)

Ruby Kieuwmans is een lieve, onhandige meid van zestien. Ze doet wanhopig haar best om erbij te horen op Oceanside High, maar meestal voelt ze zich onzichtbaar. Ze is smoorverliefd op een skaterboy die ze bijles geeft in wiskunde, maar hij bewondert alleen haar wiskundeknobbel. Ruby kan ook niet met de coole kinderen mee naar het strand, want haar overbezorgde supermoeder heeft haar verboden om het water in te gaan.

Wanneer ze dit op een dag toch doet, ontdekt Ruby dat ze een afstammeling is van een lange lijn kraken-koninginnen. Ze blijkt zelfs de troonopvolger te zijn van haar geweldige oma die de koningin is van de krijgers der zeven zeeën. Het is de taak van de krakens om de wereldzeeën te beschermen tegen de ijdele, machtsbeluste zeemeerminnen, de eeuwige vijanden van de krakens.

Zibilla staat op haar strepen om 15.15u (3+)

Drie vrolijke animatiefilms over hoe iedereen anders is maar toch hetzelfde.

Zibilla staat op haar strepen
Zibilla, een kleine zebra geadopteerd door een paardenmama en -papa, wordt op haar nieuwe school de hele tijd gepest met haar strepen. Na een tijdje begint Zibilla haar strepen zelfs te haten! Wanneer iemand haar knuffel steelt, zet ze zonder te twijfelen de achtervolging in. Het is het begin van een spannend avontuur vol verrassende ontmoetingen…

Deze film wordt voorafgegaan door:

Boomhoog
Met de stemmen van Billy-Jay Heuvinck, Inge Paulussen, Gilles De Schryver, Sabine De Vos e.a.
Een jonge giraf reist met zijn ouders naar een bos in Europa. Nieuwsgierig dwaalt hij door het bos en stuit op dieren die hem niet allemaal met open armen ontvangen.
Martina Svojikova / België / 12 min / Nederlands gesproken

Race tegen de winter
Voor de start van de winter maken de dieren uit het bos zich op voor een laatste race. Grote beer of kleine muis, iedereen maakt met wat hij kan vinden de fiets die het beste bij hem past. Allemaal hopen ze om de race te winnen!
Marjolaine Perreten / Zwitserland, Frankrijk / 7 min / geen dialogen

PRAKTISCH

  • Dinsdag 2 april 2024 om 13.15u en 15.15u
  • Tickets per film: € 5,00 / € 1,00 (online of aan kassa)
  • www.dewouwer.be
  • Tel: 014/65 67 04 – 014/65 21 55