Wirrel Warrel tijdens zomervakantie 2023

In het verleden kon je online of via de onthaalbalie van het gemeentehuis deelnamebonnen aankopen voor de speelpleinwerking. Daarnaast diende je op de jeugddienst een ingevulde medische fiche van je kind te bezorgen. Dit volstond om je kinderen te laten deelnemen aan het speelplein.

Recent wijzigde echter de wetgeving betreffende fiscale attesten kinderopvang. Voortaan dienen kosten van kinderopvang automatisch te verschijnen in de belastingaangifte van de ouders. Deze nieuwe regelgeving verplicht ons om onze werkwijze aan te passen en over te schakelen op het online inschrijvingssysteem Ticketgang. De afgelopen maanden hebben we hier achter de schermen hard aan gewerkt.

In dit nieuwe systeem moet je eenmalig een gezinsaccount aanmaken. Dit kan vanaf vrijdag 23 juni via ravels.ticketgang.eu. Een uitgebreide handleiding kan je onderaan deze pagina vinden. Vanaf dinsdag 27 juni om 18.00 uur starten de inschrijvingen voor de speelpleinwerking. Ook hierover vind je onderaan deze pagina een handleiding. Hou er rekening mee dat de inschrijflink vandaag nog niet actief is. Vanaf vrijdag 23 juni zal deze effectief doorlinken naar de juiste website.

Je kan inschrijven voor zowel de normale speelpleindagen (maandag-dinsdag-donderdag-vrijdag) als voor de uitstappen op woensdag en daarbij ook onmiddellijk online betalen. Door het beperkt aantal plaatsen voor de uitstappen, is het verplicht om hiervoor vooraf in te schrijven. Als kinderen vooraf niet zijn ingeschreven, kunnen ze die woensdag NIET op het speelplein terecht, tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven.

Ook voor de normale speelpleindagen (maandag-dinsdag-donderdag-vrijdag) moedigen we ouders aan om zo veel mogelijk op voorhand in te schrijven en online te betalen. Dat kan tot vlak voor de start van de bewuste speelpleindag. De aankomst op het speelplein zal op die manier het vlotst verlopen. Het blijft wel nog steeds mogelijk om ’s morgens ter plaatse in te schrijven. Hou er wel rekening mee dat er op het speelplein zelf niet kan worden betaald. Er worden ook achteraf geen facturen opgemaakt. Je zal dus moeten zorgen dat je vooraf voldoende geld oplaadt in de “portefeuille” van je gezinsaccount. Bij een inschrijving ’s morgens op het speelplein kan de hoofdmonitor het verschuldigde bedrag dan automatisch in mindering brengen.

Geld opladen in je portefeuille

Nadat je een gezinsaccount hebt aangemaakt, kan je als volgt geld opladen in je portefeuille:

  • Meld je aan op je gezinsaccount via ravels.ticketgang.eu
  • Ga in de kolom links naar ‘Portefeuille’
  • Links bovenaan zie je staan hoeveel geld er op dit moment in je portefeuille zit (‘Saldo portefeuille € …’)
  • Druk op de knop ‘+ Geld opladen’
  • Selecteer het bedrag dat je wil opladen in je portefeuille
  • Klik op ‘Ga naar betaalscherm’. Je wordt automatisch doorverwezen naar de betaalpagina.

Het bedrag dat op je portefeuille staat, kan je dus gebruiken om je kind ’s morgens nog in te schrijven aan de onthaalbalie van het speelplein (behalve voor de uitstappen op woensdag). Kijk regelmatig na of er nog voldoende geld in je portefeuille zit, zodat je ’s morgens op het speelplein niet voor verrassingen komt te staan.

Deelnamebonnen over – wat nu?

Heb je dit jaar al deelnamebonnen aangekocht of heb je er nog over van afgelopen jaar? Op uitinravels.be/deelnamebonnen-over kan je terugvinden hoe je deze niet verloren laat gaan.

Meer info: https://www.uitinravels.be/inschrijvingen-speelpleinwerking