Bib-activiteiten maart

In maart 2023 organiseert de bibliotheek van Ravels enkele gratis activiteiten.

Voorleesuurtje met het Rode Kruis

Woensdag 1 maart 2023 van 14.00 tot 15.00u in Bibliotheek Ravels
Voorleesuurtje is gratis, inschrijven is niet nodig.

EHBO: jong geleerd is oud gedaan!

Ken jij Brecht de Beer al? Hij helpt kleuters alle tips en tricks om EHBO uit te voeren, want een ongelukje schuilt in een klein hoekje. Het is belangrijk dat kinderen al van kleins af aan leren hoe ze met een wond of pijn moeten omgaan. Dankzij de prentenboeken van het Rode Kruis wordt op niveau van het kind uitgelegd wat er moet gebeuren.

Er zijn zes verhalen van Brecht de Beer. Iedere keer wordt één boek voorgelezen. Na het verhaal wordt er nog een verwerkingsopdracht met de kinderen gedaan. Dit kan een knutselactiviteitje zijn, zelf al eens iemand verbinden, een spel met de verbanddoos of nog iets helemaal anders. Kortom, deze voorleesmomentjes wil je niet missen.

Het verhaal wordt steeds voorgelezen door één of meerdere vrijwilligers van het Rode Kruis Ravels. Ook de verwerkingsopdracht wordt door hen verzorgd.

Op 1 maart 2023 starten we met het boek ‘Brecht de beer – Een rugzak vol eerste hulp’. In dit boek leren kinderen wat er allemaal in een EHBO-koffer zou moeten zitten.

Alle kleuters van de derde kleuterklas zijn welkom. Het is niet nodig om je in te schrijven en de voorleesuurtjes zijn volledig gratis.

Meer info: https://ravels.bibliotheek.be/agenda/voorleesuurtje-met-het-rode-kruis-1

Lezing: Drugs, wat is dat?

Dinsdag 7 maart 2023 om 19.30u in Bibliotheek Ravels
Lezing is gratis, inschrijven verplicht via deze link.

Iedereen weet het. Drugs zijn heel erg gevaarlijk en vernietigen levens. Toch zijn er zoveel druggebruikers in de wereld. Daarnaast wordt het eenvoudiger om aan drugs te geraken.

Heb jij vragen bij het uitgaansgedrag van je jongere? Heb jij je zoon/dochter betrapt met drugs en wil je weten wat je nu moet doen? Hoe zien drugs eruit? Wat is een verslaving? Ben je geïnteresseerd in het wettelijk kader rond drugs? Of nog heel andere vragen? Dan is deze lezing iets voor jou, want op al deze vragen en meer krijg je een antwoord.

Hoe bescherm je jezelf en je omgeving tegen dit steeds groter wordende aanbod? Door jezelf goed te informeren. Martijn Hufkens van politie zone Kempen N-O geeft ons die avond informatie en beantwoord al je vragen.

Meer info: https://ravels.bibliotheek.be/agenda/lezing-drugs-wat-dat

De geluksvogels – jeugdboekenmaand 2023

Woensdag 15 maart 2023 van 14.00 tot 16.30u in Podiumzaal GC De Wouwer
Voorstelling is gratis, inschrijven verplicht via deze link.

De jeugdboekenmaand vindt ook dit jaar weer plaats in maart. De hele maand lang staan onze jeugdboeken in de kijker. Om deze feestmaand te vieren, is er op woensdag 15 maart een leuke activtiteit in de bib! Dit jaar staat de jeugdboekenmaand in thema van geluk.

De namiddag start met een prachtige voorstelling van de Verhalenkat. Zij hebben hun stuk gebaseerd op het boek ‘Geluk voor Kinderen’ van Leo Bormans. Tien rare vogels beleven spannende avonturen waar ze telkens wat gelukkiger van worden. Misschien heb jij nog wel een betere tip voor de vogels? Of misschien krijg jij wel inspiratie van de vogels om zelf toe te passen.
Na de voorstelling zorgen we nog voor een verwerking met een toffe knutselactiviteit, een spel op de tablet en nog een leuke activiteit. Doe dus zeker mee!

Je ziet het, deze namiddag wil je niet missen! We nodigen daarom graag alle kinderen van het eerste tot en met het vierde leerjaar uit.

Meer info: https://ravels.bibliotheek.be/agenda/de-geluksvogels-jbm-2023