Week van Wannes

In de kleuterschool staat Wannes deze week centraal. De kleuters leren over hoe verschillend we allemaal zijn, zowel uiterlijk als innerlijk. Verder leren ze hun gevoelens te benoemen en te bespreken. Het project startte met het verjaardagsfeest van Wannes. Hij kreeg leuke cadeautjes, maar 1 vriendje had wel een heel bijzonder cadeau bij. Wannes kreeg een doos vol pluimpjes. Iedereen op het feest kreeg een pluim voor iets waar hij of zij goed in is. In de klas probeerden de kleuters elkaar een pluim te geven, want ja ook al onze kleuters hebben talenten. 🪶🪶🪶

Daarna leerde Wannes de kleuters dat iedereen anders is. We noemen de juffen allemaal ‘juf’, maar toch zijn ze heel verschillend. Wannes vertelde raadsels over de juffen. Daarna gaf hij beschrijvingen en alle kleuters die daaraan voldeden, mochten rechtstaan. Zo leerden we dat we soms wel eigenschappen gelijk hebben, maar toch ook heel anders zijn.Tot slot dansten de kleuters samen op het lied ‘iedereen is anders’.

De dag nadien genoten onze kleuters van een schimmenspel gebaseerd op het verhaal: ‘Spin en Muis’. 🕷🐭 Ze leerden dat we allemaal vrienden kunnen zijn, ookal zien we er anders uit. Afsluiten deden we met het lied: ‘Vrolijke vrienden’. 🎶

Ten slotte werd op de kleuterschool het project rond Wannes afgesloten door middel van een zoektocht. De kleuters gingen op zoek naar pijlen op de grond en vonden zo verschillende spiegels. 🪞 Bij elke spiegel vertelde de juf met een verhaal hoe Wannes zich voelde. Vervolgens mochten alle kleuters dit gevoel tonen op hun gezicht in de spiegel. 😊😟😢😠🥰