Wirrel Warrel tijdens vakanties

Ben je op zoek naar een vakantie vol spelplezier? Dan is de speelpleinwerking zeker iets voor jou! Onder begeleiding van gemotiveerde monitoren kan jij je naar hartenlust uitleven!

Visie Wirrel Warrel

Speelpleinwerking Wirrel Warrel is een gemeentelijke jeugdwerkinitiatief en een leuke vrijetijdsbesteding voor kinderen. Onze missie is om alle kinderen, onder begeleiding van geëngageerde animatoren, te laten ravotten en hen een fantastische tijd te bezorgen.

Wirrel Warrel heeft een enthousiast animatorenteam waar jongeren vanaf 16 jaar deel van uitmaken. Onze speelpleinploeg bestaat uit animatoren, hoofdanimatoren en de jeugdconsulent. De animatoren zorgen voor een gevarieerd spelaanbod. De hoofdanimatoren leiden de speelpleinweken in goede banen en gebruiken hun ervaring om de animatoren te ondersteunen.

Wirrel Warrel heeft in de eerste plaats een speelfunctie, maar we zijn ons ook bewust van de opvangfunctie en houden daar graag rekening mee (vandaar de voor- en nabewaking). De opvangfunctie is echter niet onze kerntaak. Wij blijven een vrijetijdsinitatief en kinderen komen naar Wirrel Warrel om vakantie te vieren. Daarom willen we met aandrang vragen om de begin- en eindtijden van de speelpleinwerking te respecteren.

Dagindeling

07.30 – 08.30 uurVoorbewaking
08.30 – 12.00 uurActiviteit door monitoren. Het is niet toegestaan om kinderen
af te halen en te brengen.
12.00 – 13.00 uurMiddagpauze. Kinderen mogen opgehaald en gebracht worden.
13.00 – 16.30 uurActiviteit door monitoren. Het is niet toegestaan om kinderen
af te halen en te brengen.
16.30 – 17.30 uurNabewaking

De hoofdmonitor is tijdens de werkingsuren telefonisch bereikbaar (+32 473/35 43 07). We verzoeken de ouders om de hoofdmonitor aan te spreken bij het brengen en halen van de kinderen.

Inschrijven

Willen je kinderen deelnemen aan de speelpleinwerking, dan hoef je ze vooraf niet in te schrijven. Het volstaat om deelnamebonnen aan te schaffen. Voor elke halve dag moet één bon aangekocht worden. Je kan deze online aankopen of aan de balie van het gemeentehuis. Meer info over het online aankopen van deelnamebonnen vind je op de gemeentelijke website of onze Facebookpagina.

Elke morgen geven de kinderen één of twee bonnetjes af aan de hoofdmonitor (één per halve dag). Kinderen die pas ’s middags komen, geven dan hun bonnetje af.

In de zomervakantie maakt de speelpleinwerking regelmatig een uitstap. Op die dagen kunnen enkel kinderen die hiervoor op voorhand zijn ingeschreven terecht op het speelplein. Van zodra alle uitstappen gekend zijn, kan je voor alle praktische informatie en inschrijvingen terecht op de gemeentelijke website of onze Facebookpagina.

Kostprijs

Kinderen van inwoners gemeente Ravels: € 3,50 / halve dag
Kinderen van andere gemeenten: € 4,00 / halve dag
Kansentarief UiTPAS Kempen: € 0,70 / halve dag

In de prijs is inbegrepen: begeleiding, verzekering burgerlijke aansprakelijkheid en lichamelijke ongevallen, tussendoortjes, uitstappen …

Belangrijke weetjes

 • Elke donderdagvoormiddag gaan de kinderen zwemmen en sporten in het gemeentelijke zwembad en sporthal ‘t Molenslop. Vergeet dus niet om de kinderen sport- en zwemkledij mee te geven. In het zwembad is steeds een redder aanwezig.
 • Kinderen die een ganse dag komen, moeten zelf een lunchpakket meenemen. De kinderen krijgen om 10.00 uur en 15.00 uur een tussendoortje (1x koek en 1x fruit) en een drankje. Wij vragen dan ook om de kinderen zelf geen extra snoep of koeken mee te geven!

Wanneer

Paasvakantie

 • Van 4 tot 8 april 2022
 • Van 11 tot 15 april 2022

Zomervakantie

 • Van 4 tot 8 juli 2022
 • Van 11 tot 15 juli 2022
 • Van 18 tot 20 juli 2022
  (21 en 22 juli sluiting gemeentediensten)
 • Van 25 tot 29 juli 2022
 • Van 1 tot 5 augustus 2022
 • Van 8 tot 12 augustus 2022
 • Van 16 tot 19 augustus 2022
  (15 augustus sluiting gemeentediensten)
 • Van 22 tot 26 augustus 2022
 • Van 29 tot 31 augustus 2022

Voor wie

Alle kinderen van 5 tot 12 jaar oud zijn welkom op de speelpleinwerking. De kinderen moeten op 1 januari 2022 de leeftijd van 5 jaar al bereikt hebben (geboren in 2016).

UiTPAS!

De UiTPAS is een spaarkaart voor iedere UiTPAShouder. Door deel te nemen aan UiTPASactiviteiten kan je punten verzamelen die je later kan inruilen voor een korting, een geschenk of een ander voordeel. De UiTPAS kost 5 euro en is verkrijgbaar in het gemeentehuis en de bib van Ravels. Voor sommige mensen is de UiTPAS ook een kortingskaart. Je krijgt 80 % korting als je deelneemt aan een UiTPASactiviteit. Beschik je over een recent attest verhoogde tegemoetkoming (max. twee maanden oud)? Dan kan je gratis een UiTPAS met kansentarief laten aanmaken in het Sociaal Huis van Ravels. Ook Wirrel Warrel is een UiTPASactiviteit. Door deelname aan Wirrel Warrel kunnen kinderen één keer per week een punt sparen met hun UiTPAS. Het kansentarief voor UiTPAS Kempen bedraagt € 0,70.

De UiTPAS wordt door de hoofdmonitor gescand zodat u punten kan sparen.

Meer info: www.uitpaskempen.be

Contactgegevens

Gemeente Ravels
Gemeentelaan 60, 2381 Ravels
Tel.: 014 65 48 65
E-mail: jeugddienst@ravels.be
www.ravels.be

Adres Wirrel Warrel
Eykantpad 4
2381 Ravels

GSM hoofdmonitor
+32 473 / 35 43 07

Op dit moment gelden er vanuit de overheid voor wat betreft het jeugdwerk geen richtlijnen meer ter bestrijding van COVID-19. Mochten er toch opnieuw maatregelen ingevoerd worden, dan zal hierover gecommuniceerd worden via de gemeentelijke communicatiekanalen.