Meester Jan met pensioen

Op 1 november 2021 gaat onze directeur meester Jan met pensioen. Vrijdag was dan ook zijn laatste schooldag. Die lieten we niet zomaar voorbij gaan.

’s Morgens werd meester Jan met een feestelijke gemeentebus bij zijn thuis opgehaald. Als we op Klein Ravels toekwamen, stond daar een hele verrassing op hem te wachten. Alle kinderen, leerkrachten en sympathisanten van de school hadden zich verzameld voor het huis van zijn dochter. Met vlaggetjes en liedjes werd hij ontvangen. En daar stond ook de koets met paarden op hem te wachten. Samen met zijn kleinkinderen werd hij in stijl, onder politiebegeleiding, naar school gebracht, met achter hem een hele stoet met alle kinderen van de school. Wat een mooie optocht!

Op school stond schepen van Onderwijs Carine Couwenberg hem al op te wachten. Jullie weten wel hoe een mooie, nieuwe school wij hebben. Maar door corona hebben we deze nog niet feestelijk kunnen openen. Dit konden we niet zomaar laten gebeuren en daarom zorgden we ervoor dat meester Jan, samen met de schepen, de nieuwe school nog net voor zijn pensioen mocht openen. “Op pensioen, maar dit moet je toch nog even doen”, stond er op het lint geschreven. Daarna zongen we met zijn allen ons mooie kleine-wereld-lied.

In de kleuterschool zorgden de kleuterjuffen voor een mooi toneeltje waarin ze de leuke en grappige gebeurtenissen uit meester Jan zijn carrière naspeelden. Wisten jullie bijvoorbeeld dat meester Jan een doosje op zijn bureau had staan waarin allemaal gekke spulletjes zaten zoals steentjes, knikkers en stukjes noten die hij in zijn carrière als directeur uit de neuzen van de kindjes moest halen?

In de lagere school zorgden de meesters en juffen voor handige attributen die meester Jan met zijn pensioen zeker kan gebruiken. Zoals een mooie zwemband en een leuk schaakspel, en we lieten ook nog even weten dat hij zeker welkom was als vrijwilliger voor het fruitteam, als leesouder of gemachtigd opzichter. Daarna zongen alle leerlingen nog een mooi zelfgemaakt lied.

Na alle festiviteiten mocht meester Jan even op adem komen en bijbabbelen met enkele oud-leerkrachten. Ook enkele leden van de ouderraad kwamen nog een bedankje afgeven.
Meester Jan was de kinderen zeker niet vergeten en trakteerde iedereen in de namiddag nog op een ijsje. Wat een mooie dag, zelfs het zonnetje was van de partij!

Dankjewel meester Jan, voor al die jaren dat je van de kleine wereld een warme thuis maakte voor kinderen en leerkrachten. Geniet van je welverdiende pensioen!