Bike2school

Vandaag zijn we gestart met het Bike2School-project van de Gemeente Ravels.

Met het project Bike2School wil de gemeente Ravels lagere schoolkinderen die met de fiets, step of te voet naar school gaan, financieel belonen. Een sensor op de fiets of aan de rugzak registreert de duurzame verplaatsing die de kinderen afleggen. In ruil daarvoor verdienen ze digitale munten (bucks) die ze kunnen uitgeven bij handelaars in de gemeente.

Hebben jullie je kind ingeschreven en heb je al een tag en betaalkaart ontvangen? Vergeet je kind dan ook zeker niet online te registreren. Als je dit niet doet, kan je kind zich nog niet scannen aan de schoolpoort. Kijk hier hoe je dat moet doen: https://youtu.be/AXnxs9IDd_M.

Ben je jouw kind vergeten in te schrijven, maar wil je hem of haar wel laten deelnemen? Dan kan je de naam en klas van je kind nog altijd doorgeven aan het secretariaat van de school en dan zorgen wij ervoor dat hij/zij een tag en betaalkaart krijgt.

Er hangen 2 scanners op onze school, 1 aan de ingang van de fietsenstalling in de Sint-Servaasstraat en 1 aan de ingang naast de fietsenstalling in de Kloosterstraat. Kinderen die ’s morgens te voet of met de fiets naar de opvang gaan, moeten er ook zelf aan denken om hun tag te scannen als ze naar de speelplaats van de lagere school gaan.

Je kan je maar 1 keer per dag registreren. Misschien geeft de scanner wel 2 keer een tuut-toon of zie je het lichtje meerdere keren flikkeren, maar je wordt maar 1 keer per dag geregistreerd.