Rode Neuzen Dag

Corona zorgt ervoor dat Rode Neuzen Dag er dit jaar anders uitziet dan normaal. Geen grote events op scholen, geen verkoop van Rode Neuzen op schoolfeesten of andere plaatsen met veel volk. Daarom ligt de focus dit jaar minder op het inzamelen van geld, maar des te meer op het mentaal, fysiek en sociaal weerbaarder maken van jongeren. Ook in Ravels willen we het welzijn van de jongeren extra onder de aandacht brengen en dit door hen zelf hun zeg te laten doen.

De gemeente daagt jou dan ook uit om aan de slag te gaan met potlood (of stift of…) en papier en iedereen te laten weten wat corona met je doet. Laat hen via een tekening, gedicht, spreuk … weten wat je voelt tijdens deze bizarre (lockdown)periode. Hang dit uit aan de raam of steek dit in de brievenbus in het gemeentehuis en dan zoeken zij er een mooi plekje voor. Je kan jouw creaties ook plaatsen op instagram met #rodeneuzendagravels.

De herfst en winter zijn donkere en stille periodes, zeker dit jaar en zeker voor jongeren die zo hard nood hebben aan sociaal contact. Eenzaamheid, angst en onzekerheid liggen meer dan ooit op de loer. We weten dat muziek hierbij kan helpen. Laat daarom weten wat jouw favoriete nummer is en toon zo aan de andere jongeren dat je hen steunt! Zet je favoriete nummer zeker bij op je creatie, maar post dit ook op sociale media met #shareyoursong.

Een kleine moeite, maar een gigantisch verschil…

Steun deze actie van de gemeente en doe mee!

https://www.ravels.be/rode-neuzenactie-2020