Ravels herdenkt, dankt en verbindt

Zorg jij mee voor “verlichting” in onze gemeente?

Onder het mom van Ravels herdenkt zouden we graag op zaterdag 28 november vanaf 19.00 uur een herdenkingsmoment organiseren voor alle mensen die getroffen zijn ten gevolge Covid-19. Onze gedachten en steun gaan uit naar de slachtoffers, hun familie en vrienden. Laten we, ieder in onze eigen bubbel, om 19.00 uur een minuut stil zijn om hen te herdenken. De kerklokken zullen geluid worden.

Vanuit de gedachte Ravels dankt nemen we tijd om de mensen te bedanken die zich dagelijks met hart en ziel inzetten om dit virus te bestrijden. Grote waardering gaat uit naar het zorgpersoneel die tot het uiterste gaan om hun medemens te verzorgen.

Ook danken en steunen we de leerkrachten in de scholen en de lokale ondernemers. Zij geven het beste van zichzelf in vaak erg moeilijke omstandigheden. Tijdens deze crisis tonen ze hun wendbaarheid en weerbaarheid.

Erkenning, respect en waardering is er ook voor de talloze verenigingen die door deze crisis zwaar onder druk komen te staan, maar er toch alles aan doen om -wanneer de regels dit toelaten- een aanbod uit te werken voor de leden.

Onder het mom van Ravels verbindt willen we de inwoners graag weer in verbinding brengen met mekaar. Deze pandemie heeft ervoor gezorgd dat onze sociale verbondenheid op de proef wordt gesteld. Deelnemen aan activiteiten en evenementen was vaak onmogelijk, even op bezoek gaan bij familie of vrienden kon evenmin. De verbondenheid binnen het dorp viel daardoor weg, maar we laten mekaar niet los! Vandaar dat we na het stiltemoment Ravels weer willen verbinden. Dit doen we door dan de kerstverlichting aan te steken. De 3 deeldorpen zullen zo weer met elkaar verbonden worden en licht brengen in deze duistere periode…

Onze gemeente kan zeker wat meer “lichtjes” gebruiken. Doe je graag mee? Zet dan een kaars of lamp aan je raam of voordeur, ontsteek de sfeerverlichting buiten en toon je verbondenheid! Zo wordt deze periode letterlijk en figuurlijk wat ‘lichter’. Post een foto van jouw lichtje op sociale media met de #ravelsmijndorp en laat meer mensen mee genieten van al het moois.

Doe jij mee?