WiWeTeR 2020

Wie weet er hoe je met een stofzuiger een projectiel afschiet? Wie weet er hoe je met een PET-fles een windmolen maakt? Wie weet er wat het verschil is tussen een hommel, een bij en een wesp? Wie weet er hoe je met snoep een stevige brug bouwt?

De STEM-WiWeTeR-academie (lees Wieweeter = Wiskunde, Wetenschappen, Techniek en ondeRnemingszin) wil op deze en nog veel meer vragen een antwoord geven. Op woensdagmiddag krijgen kinderen van het vijfde en zesde leerjaar, weer de kans om projectmatig en zeer interactief zelf een reeks onderwerpen te verkennen uit de wondere wereld van wiskunde, wetenschappen en techniek. Zij zullen hierin begeleid worden door studenten en docenten van de lerarenopleiding van Thomas More. We werken Coronaproof onder de regelgeving van het jeugdwerk (https://ambrassade.be/nl/kennis/artikel/jeugdwerkregels-werkjaar). We bieden 6 gloednieuwe sessies aan!

Praktisch

De sessies duren 2 uur en worden op 6 woensdagmiddagen in de bibliotheek van Ravels georganiseerd van 14.00u tot 16.00u:

  • 14 oktober 2020
  • 21 oktober 2020
  • 28 oktober 2020
  • 18 november 2020
  • 25 november 2020
  • 9 december 2020

De kostprijs (deelname in de materiaalkosten) voor de hele reeks bedraagt € 48.

Deelnemers krijgen na afloop van de reeks een fiscaal attest, waardoor het gehele inschrijvingsgeld te recupereren is via de belastingen (systeem naschoolse kinderopvang).

Inschrijven kan je via de WiWeTeR-website www.wiweter.be, vanaf 20/9. Doorklikken naar KIDS en dan naar STEMacademie en dan naar inschrijven. Er is maar een beperkt aantal plaatsen dus wees er snel bij!
Wensen jullie nog meer informatie? Surf dan gerust even naar onze website www.wiweter.be of naar onze Facebook.